Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü

Yüksek Lisans Öğrencimizden Uluslararası Başarı

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalında Prof. Dr. Hüseyin EKİNCİ danışmanlığında Yüksek Lisans öğrenimine devam eden Ertuğrul Işık "Youth Ag Summit 2021'de" ülkemizi temsil edecektir.

Dünyanın 44 ülkesinden seçilen 100 delege, Kasım ayında ilk kez dijital platformda gerçekleşecek Youth Ag Summit’te (Gençlik Tarım Zirvesi) bir araya gelecek.
Türkiye’den Youth Ag Summit’e katılmaya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunu ve master eğitimine aynı üniversitede devam eden 23 yaşındaki Ziraat Mühendisi Ertuğrul Işık hak kazandı.
Delegeler, aynı zamanda zirvenin ardından sanal fikir kuluçka merkezi olan Youth Ag Summit (YAS) Üniversitesi programına katılarak endüstri liderleri, çiftçiler ve YAS mezunlarından online mentorluk danışmanlığı alacak; Bayer’in iş birliği içerisinde olduğu Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SKÇA) ve teknoloji şirketi Babele ile 10 haftalık bir çalışma gerçekleştirecek.

Haberin devamı için tıklayınız.

Haber ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.